Telefonisch reserveren
0515-559353

Zeilkamp Friesland

Voor het eerst op zeilkamp in Friesland is natuurlijk hartstikke leuk maar ook best wel spannend. Us Untwyk is een kleinschalig en overzichtelijk zeilkamp in Friesland. Zo zijn er niet meer dan 36 kinderen in de week. Op zeilkamp gaan blijft spannend maar is hierdoor misschien wel wat sneller vertrouwd.

In de zomer organiseren we al meer dan 20 jaar zeilkampen voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar.

Overdag lekker zeilen en elke avond weer een ander avondprogramma.

Bij mooi weer zullen we ook wel eens naar een strandje zeilen om er lekker te chillen. Ook zeilen we vaak naar een dorpje. Dat kan zijn naar Sneek, Langweer, Joure of kameleondorp Terhorne.

Het programma van het zeilkamp in Friesland

Tijdens het zeilkamp proberen we een vast programma af te werken. Voor de beginnende zeiler ziet dat er globaal als volgt uit:

  • Op zondag de werking van het roer.
  • Op maandag het oploeven en het afvallen.
  • Op dinsdag de overstag manoeuvre.
  • Op woensdag de gijp.
  • Op donderdag het eilandje ronden.
  • Op vrijdag het aanleggen en afvaren.

Ook is er een zeilprogramma voor gevorderden.

Elke avond is er een speciaal avond programma voor meer informatie zie de dagindeling.

Zeilkamp in Friesland waar ontspanning voorop staat

Op zeilkamp in Friesland is niet alleen maar zeilles. Naast het vaste avondprogramma en zeilprogramma is er voldoende vrije tijd. Sommige kinderen vinden het heerlijk om in de slaapzaal te chillen met de andere kinderen. Lekker hangen flauwe grappen en slap ouwehoeren. Lang duurt het vaak niet want dan moet er weer gevoetbald worden of willen een paar gaan flipperen achter de flipperkast. De tafeltennistafel staat er ook nog en er zijn altijd weer kinderen die naar de pony’s willen. Of je krijgt de vraag: “Jelle hoe laat begint het avondprogramma we willen nog even zwemmen.”

Op Zeilkamp in Friesland? Bij Zeilschool Us Untwyk verveel je je geen seconde. Reserveer nu!