Telefonisch reserveren
0515-559353

Knuffel

“Mag ik Duck ook meenemen naar het zeilkamp in Friesland?” vroeg een jongetje aan mij door de telefoon. Het was zaterdagmiddag. Morgen zou hij komen en ik was een beetje aan het wegdommelen in de stoel. Aan het bijkomen van het zeilkamp dat net afgelopen was. Eerlijk gezegd werd ik wakker gebeld door hem. Een beetje versuft vertelde ik hem dat hij Duck natuurlijk mee mocht nemen. Verder nog een vraag voor morgen? Nee, dat was het. Oké tot morgen en ik dommelde weer verder.

De volgende dag was ik het telefoontje niet vergeten maar had er ook niet meer aan gedacht. Er zijn zoveel kinderen die een knuffel meenemen. Van klein groen gifkikkertje tot grote bruine knuffelberen die niet eens in de slaapzak passen. We stonden die zondagmiddag dan ook verbaasd te kijken toen Duck niet in de weekendtas vredig lag te slapen maar vrolijk kwam aanwaggelen de troepen vooruit. Duck bleek een loopeend te zijn. Helemaal uit Haarlem zouden ze samen op zeilkamp gaan. Het baasje op het water en Duck in het water. Top combinatie.

Midden in Haarlem wonend verwacht je een cavia een hamster of een goudvis. Maar vriend vertel eens hoe kom je aan een loopeend? “Eerst had ik een gans maar daar vond ik niks aan dus die heb ik in het park los gelaten. Toen heb ik een ander ei (!?) gekocht in de dierenwinkel en daar kwam Duck uit”. Een ei gekocht in de dierenwinkel vroeg ik verbaasd. “Ja je kunt bij ons in de dierenwinkel een ei kopen en die in de broedmachine uit laten broeden. De gans was niet zo lief maar dat is Duck wel”.

En dat was hij. Duck was een schat. Bij regen werden de veren van Duck kleddernat. Hij had niet geleerd hoe hij zijn veren vet moest maken en houden met zijn snavel. Maar dan werd Duck gedroogd door zijn baasje. Soms gaat zielig en schattig hand in hand. Ook waren we Duck op een gegeven moment kwijt. Nergens te vinden. Uiteindelijk vonden we hem. Hartverscheurend. Hij zwom voor het loopeenden hok van de buurman. Het toeval wil dat onze buurman loopeenden houdt. `s Ochtends worden de 5 loopeenden door hem vrij gelaten en zwemmen en lopen dan wat rond bij ons in de buurt. Op het eind van de dag zwemmen ze weer het hok in. En nu zwom Duck moederziel alleen voor dat hok. Met achter het gaas zijn 5 vriendjes. Hij wilde ook bij de andere loopeenden zijn. Zover is het nooit gekomen.

Het jaar erop bleef Duck achter bij de loopeenden van een kinderboerderij in Haarlem. Of het baasje ook een andere knuffel had mee genomen? Nee, wel een grote zak snoep. Ook lekker tijdens zeilschool.