Telefonisch reserveren
0515-559353

Naar de zeilschool in 2023?

Een sportieve vakantie begint bij zeilschool Us Untwyk. Nieuwe vrienden maken en de hele week lekker buiten.

In een verbouwde boerderij met uitzicht over het Sneekermeer hebben we elke zomer 8 spetterende zeilschool weken. Voor kinderen van 8 t/m 15 jaar en nooit meer dan 36 kinderen. Overzichtelijk met veel aandacht. De hele week actie en elke avond een speciaal avondprogramma.

In de zomervakantie van 2023 naar dé zeilschool van Friesland

Zeilschool Us Untwyk is een vakantieplek waar uw kind heel snel nieuwe vriendjes maakt. Overdag samen zeilen, waterskiën en zwemmen. Na het avondeten is er een gevarieerd programma die de hele avond vult.

Het zeilprogramma is een beetje afhankelijk van het type boot. De jongste kinderen van rond de 8 en 9 jaar krijgen les in een Optimist maar zullen ook wel eens mee zeilen met de 16 Kwadraat. De oudere kinderen krijgen les in de 16 Kwadraat en de Laser Pico. En als ze willen mag iedereen een keer zeilen in de wedstrijd 30 Kwadraat. Met trapeze en spinaker.

We houden van een ontspannen sfeer tijdens de zeillessen. Niks moet en veel mag. Plezier in het zeilen dat willen we overbrengen. Voor de beginnende zeiler staat het programma redelijk vast.

Op zondag de werking van het helmhout en vaantje (waar komt de wind vandaan) Op maandag de zeilstanden en herhaling van zondag Op dinsdag de overstagmanoeuvre en herhaling van het voorafgaande Op woensdag de gijpmanoeuvre en herhaling Op donderdag eilandje ronden en herhaling van het geleerde Op vrijdag zeilen we naar de Waterskibaan Sneek en herhaling van de lesstof.

De geoefende zeiler krijgt natuurlijk extra oefeningen. Zeilend reven, aanmeren, lagerwal landing, man overboord en bijvoorbeeld splitsen van landvasten en vallen. Voor het hele zeilprogramma.

Ook wordt er theorieles gegeven. De voorrangsregels komen aan bod en gaan we leren met behulp van een liedje. Met iedereen een stuk touw in de handen gaan we basis knopen leren zoals de mastworp, paalsteek en achtknoop. Op de boot leren we de vallen beleggen en de boot vastmaken.

Op de zeilschool volgt na inspanning de ontspanning.

Naast alle actie op het water is er ook in de avond van alles te beleven op de zeilschool. Vervelen is er niet bij. Er is een tafeltennistafel een pooltafel een voetbalveld een flipperkast en een tafelvoetbalspel. In de zithoek zijn heel veel boeken en stripboeken. Achter de boerderij in het weiland loopt de pony die verzorgd kan worden. Sommige kinderen nemen een hengeltje mee om te vissen. Anderen zitten eindeloos te kletsen in het zonnetje. Maar na de vrijetijd is het weer actie met z`n allen want iedere avond wordt er een speciaal avondprogramma georganiseerd.

Wilt u meer weten over ons avondprogramma.