Telefonisch reserveren
0515-559353

Zeilweek

Een zeilweek bij zeilschool Us Untwyk is een echte watersport vakantie. Samen met je leeftijdsgenoten zeilen, waterskiën, zwemmen en nog veel meer.

Een afwisselende zeilweek in Friesland

In een verbouwde boerderij bij het Sneekermeer is er tijdens de zeilweek van alles te beleven. Natuurlijk gaan we overdag het water op. Voor het zeilprogramma zie zeilprogramma. We proberen elke dag te lunchen in een dorpje in de buurt. Ook mag je daar even vrij rond lopen en met het zakgeld dat je van huis hebt mee gekregen iets lekkers kopen.

Een ansichtkaart hoef je niet te kopen want die krijg je maandagavond van ons. Zodat de ouders of verzorgers op woensdag je kaartje thuis bezorgd krijgen.

Ook gaan we op een avond met z’n allen een armbandje knopen. Leuk om te hebben en een aandenken voor later.

Hoe ziet een avond van een zeilweek in Friesland eruit?

Naast het dagprogramma heeft elke zeilweek ook een avondprogramma.

Het thema van het eerste avondprogramma staat altijd vast. De meeste kinderen kennen elkaar nog niet dus staat de zondagavond in het teken van de kennismakingsspelletjes. We zo handig voor de rest van de week. Naast de spelletjes hebben we op een avond een keer een kampvuur met soms een vuurspuwer en eigenlijk altijd marshmallows. Soms is er een instructeur die gitaar speelt of is er een deelnemer zelf die gitaar kan spelen. Cornanda vindt het heerlijk om te zingen. Zijn de marshmallows op en de liedjes gezongen dan is er soms nog tijd voor een spookverhaal. Zo is er elke avond wat anders te doen. Want is het niet zonde om de discovloer niet te gebruiken en de disco lampen en de rookmachine uit te laten staan. Inderdaad. Op woensdagavond gaan tijdens de zeilweek de voetjes van de vloer en hebben we DISCO! Op donderdag doen we rustiger aan. Iedereen zit lekker op zijn stoel met de pen in de hand en de bingokaart voor de neus. Op donderdagavond hebben we namelijk de prijzen bingo. Het laatste avondprogramma is ook vaste prik en hoeft eigenlijk geen introductie: bonte avond. De avond dat we de zeilweek feestelijk afsluiten met verschillende optredens. Dat kan een toneelstukje zijn, een moppentrommel of een datingshow. En misschien komt olifant Dombo ook nog wel even langs…

Kortom: Een zeilweek bij Zeilschool Us Untwyk is een onvergetelijke ervaring. Reserveer nu!