Telefonisch reserveren
0515-559353

De 16 kwadraat.

Een 16 kwadraat is een middelgrote open zeilboot van hout met 16 m2 zeil.

Veel zeilscholen en verhuurders zijn in de jaren ‘80 overgestapt van de 16 kwadraat op de Polyvalk. De belangrijkste reden hiervan is het vele onderhoud dat deze houten zeilboot vereist.

Unieke zeilervaring in zelfgebouwde vloot

In tegenstelling tot andere zeilscholen krijgt uw kind bij ons nog steeds les in zelfgebouwde en goed onderhouden 16 kwadraten. Reden hiervan is dat wij de boten zó mooi vinden en ze daarnaast ook geweldig zeilen. In de winter bouwen wij regelmatig een nieuwe boot én geven we de huidige vloot een nieuwe lakbeurt. Zó creëren wij met onze zeilschool een zeilkamp met een uniek karakter.

Zeilles in verschillende zeilboten

De eerste twee dagen van de zeilschool wordt door iedereen gezeild in de Zestienkwadraat. Op de dagen dinsdag, woensdag en donderdag van het zeilkamp is er de mogelijkheid minimaal 1 dag te zeilen in de Laser Pico. Wil je niet in de Laser Pico zeilen hoeft dit natuurlijk niet. Je zeilt dan gewoon de hele week met een instructeur en drie of vier andere kinderen in een Zestienkwadraat en maakt een tochtje naar Joure, Sneek, Langweer of een ander dorpje. Tijdens de zeiltocht geven we dan zeilles.

Bekijk hier het hele programma.