Us Untwyk

Zeilkamp accommodatie

De Friese Stolpboerderij is gelegen in het hart van het Friese Merengebied vlakbij het Sneekermeer.

Nu aanmelden

“In 1998 zijn we de zeilschool begonnen en het lijkt wel of het elk jaar leuker wordt. Ook onze kinderen Klaas, Bouwe en Isa genieten elk jaar weer”

Historie van de accommodatie

Us Untwyk bestaat al sinds 1960. De boerderij was destijds van de NCSV. Eind jaren 60 heeft prinses Christina, de jongste dochter van koningin Juliana, nog een week bij Us Untwyk gezeild. Ook zeilschool Wuring van de Wilgenhoek heeft er gebivakkeerd. In 1998 zijn wij er de jeugdzeilschool begonnen. En “wij” zijn Jelle Visser en Cornanda Zachariasse met onze drie kinderen Isa, Bouwe en Klaas. Wij wonen zelf in het voorhuis van de boerderij en runnen elk jaar met veel plezier de zeilschool.

Faciliteiten in en bij de accommodatie

In de boerderij (accommodatie) bevinden zich verschillende slaapvertrekken met ieder een eigen sanitaire voorziening, een royale open keuken met bar en een grote gemeenschappelijke ruimte, verdeelt over twee niveaus. De boten liggen beschut in het haventje naast de boerderij. De zeilboerderij is voorzien van alle benodigde faciliteiten en biedt capaciteit aan 36 cursisten.

Vervelen is er niet bij tijdens het zeilkamp. In en rondom de zeilboerderij bevinden zich namelijk verder de volgende faciliteiten:

  • Zithoek met heel veel stripboeken
  • Pooltafel
  • Tafeltennistafel
  • Voetbalveld
  • Tafelvoetbalspel
  • Flipperkast (Williams)
  • Er zijn pony’s, een geit, kippen en een hele lieve poes

“Na het zeilen deden we vaak ‘’rond de tafel’’ of gingen we voetballen. Ik had echt het vakantiegevoel.”

Martijn, 12

Adres

Greate Sudein 3
8624 TV Uitwellingerga

T 0515-559353
E info@zeilkamp.nl