Us Untwyk

Onze zeilkamp vloot

Sinds 1998 dé zeilschool in Friesland voor kinderen van 8 t/m 15 jaar.

Nu aanmelden
Unieke zeilervaring in houten boten

De 16 kwadraat

Een 16 kwadraat is een middelgrote open zeilboot van hout met 16 m2 zeil. Het zeilen op deze prachtige boot is een ervaring op zich, vooral wanneer het een houten 16 kwadraat betreft. Samen genietend van de gezelligheid en de sfeervolle omgeving van de boerderij en houten boten, versterkt het vakantiegevoel. Het is een zeilkamp in optima forma.

Helemaal zelf varen in je eigen boot

De Laser Pico

De Laser Pico is een snelle en wendbare zeilboot. Je kunt er met twee deelnemers zelfstandig in zeilen zonder instructeur. De Pico geeft meer actie is snel en je leert vaak wat sneller omdat je het helemaal zelf moet doen. Met zijn gestroomlijnde romp en eenvoudige bediening biedt de Laser Pico een opwindende ervaring voor avontuurlijke zeilers die zelfstandig willen leren en genieten.

Op zeilkamp in de Optimist

De Optimist

De kinderen van 8 t/m 10 jaar kunnen direct bij ons achter in de Zuidenstervaart al de eerste zeiltocht maken in de Optimist. Het is er beschut en er zijn geen andere boten die er varen. Ideaal voor een eerste tochtje. Natuurlijk gaan we ook op pad naar ruimer water waar het ook rustig is. Dat kunnen de Langstaartenpoelen zijn of de Horse.

Het paradepaardje van de zeilkamp vloot

De 30 kwadraat

In een 7,5 meter lange open zeilboot voel je de adrenaline als je over het water raast, de wind in je gezicht. Hangend in de trapeze, zet je met vaardigheid de spinaker voor de wind. Zeilen in de 30 kwadraat is een enerverende ervaring die je telkens opnieuw wilt beleven. De sensatie van de snelheid, de uitdaging van de manoeuvres en de verbondenheid met de natuur maken het zeilen in deze boot tot een onvergetelijke belevenis.