Us Untwyk

Onze zeilkamp vloot

Sinds 1998 dé zeilschool in Friesland voor kinderen van 8 t/m 15 jaar.

Nu aanmelden
Unieke zeilervaring in houten boten

De 16 kwadraat

Een 16 kwadraat is een middelgrote open zeilboot van hout met 16 m2 zeil. Zeilen is prachtig en zeilen in een houten 16 kwadraat is de overtreffende trap. Met elkaar maak je het gezellig maar de sfeervolle boerderij en de houten boten verhogen het vakantie gevoel! Zeilkamp in optima forma.

Helemaal zelf varen in je eigen boot

De Laser Pico

De Laser Pico is een snelle en wendbare zeilboot. Je kunt er met twee deelnemers zelfstandig in zeilen zonder instructeur. De Pico geeft meer actie is snel en je leert vaak wat sneller omdat je het helemaal zelf moet doen.

Op zeilkamp in de Optimist

De Optimist

De kinderen van 8 t/m 10 jaar kunnen direct bij ons achter in de Zuidenstervaart al de eerste zeiltocht maken in de Optimist. Het is er beschut en er zijn geen andere boten die er varen. Ideaal voor een eerste tochtje. Natuurlijk gaan we ook op pad naar ruimer water waar het ook rustig is. Dat kunnen de Langstaartenpoelen zijn of de Horse.

Het paradepaardje van de zeilkamp vloot

De 30 kwadraat

In een 7,5 meter lange open zeilboot knallen over het water. In de trapeze hangen en voor de wind de spinaker erop zetten. Dat is zeilen in de 30 kwadraat.