Us Untwyk

Zeilkampen Friesland

Sinds 1998 dé zeilschool in Friesland voor kinderen van 8 t/m 15 jaar.

Nu aanmelden

“In 1998 zijn we de zeilschool begonnen en het lijkt wel of het elk jaar leuker wordt. Ook onze kinderen Klaas, Bouwe en Isa genieten elk jaar weer”

Zeilkampen Friesland: een korte introductie

Zeilen in Friesland, uw kinderen hoeven het land écht niet uit voor een onvergetelijke vakantie. Zeilkamp Us Untwyk is geschikt voor kinderen van 8 t/m 15 jaar, het zeilkamp bestaat uit één week vol activiteiten. Uw kinderen zullen zich geen dag vervelen op het zeilkamp door het afwisselende programma. Het zeilen staat centraal, maar naast het zeilen is er genoeg tijd voor onder andere kennismakingsspelen, kampvuurtjes, disco en met als klap op de vuurpijl de legendarische bonte avond.

Al met al een onbezorgde week voor ouder en kind, dankzij onze ervaren instructeurs, het continue toezicht en de persoonlijke begeleiding! Meer weten over de locatie, het programma, de veiligheid en de kosten? Op deze pagina vindt u alle informatie over hét zeilkamp in Friesland.

Een zeilkamp in Friesland, de perfecte locatie

Iedereen weet dat Friesland een ideale locatie is voor een zeilkamp. Met de grote hoeveelheid aan meren en vaarten die ideaal zijn voor zeilactiviteiten zijn de mogelijkheden eindeloos. De gezellige en overzichtelijke boerderij is gelegen te Uitwellingerga, de boerderij heeft alle ruimte en faciliteiten voor leuke activiteiten, in combinatie met de ligging in de buurt van het sneekermeer en vele andere mooie friese meren en vaarten maakt het de perfecte locatie voor een zeilkamp.

Sneek, Terhorne, Joure en Langweer liggen allemaal op perfecte afstand voor een dagtocht waar veel verschillende routes mogelijk zijn, de één nog mooier dan de ander, wanneer het hard waait zeilen we met het zeilkamp langs het mooi beschutte zeilwater en bij een mooie constante wind gaan we voor de open routes.

De accommodatie voor het zeilkamp

De accommodatie voor het zeilkamp is de prachtige Friese Stolpboerderij vlakbij het Sneekermeer. De boerderij bestaat uit verschillende slaapvertrekken met ieder eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast beschikt de accommodatie over een royale open keuken met bar en een grote gemeenschappelijke ruimte van twee verdiepingen. De accommodatie biedt tijdens het zeilkamp capaciteit aan 40 kinderen. Wij wonen zelf aan het voorhuis van de boerderij en kijken ieder jaar weer uit naar het zeilseizoen.

Zeilkamp in Friesland, ook voor de dierenliefhebbers

Dat de kinderen zich niet hoeven te vervelen tijdens het zeilkamp in Friesland mag duidelijk zijn! Naast zeilen, spelletjes en vele andere activiteiten biedt het zeilkamp ook allerlei mogelijkheden voor de dierenliefhebbers. In het weiland achter de zeilschool verzorgen wij een pony en een geit, een beetje hulp van de kinderen is hierbij meer dan welkom! Verder zijn er nog kippen en hebben we een erg lieve poes. Klik hier voor foto’s van het zeilkamp, de dieren en meer.

Het programma van het zeilkamp

Als het weer het toelaat zal er iedere dag gezeild worden op de mooie friese wateren. We gaan iedere week naar het Kameleondorp Terhorne, Joure, Langweer en Sneek. Afhankelijk van de wind kiezen we de mooiste route voor de dag. Zo zeilen we ook een dag naar de Potten aan het Sneekermeer. Hier kunnen de kinderen vrij waterskiën aan de waterskibaan in Sneek, deze wordt door de zeilschool afgehuurd. Zeilen is het leukst als er voldoende wind is, wanneer er een dagje wat minder wind is wordt er natuurlijk ook gezeild, maar is er ook ruimte voor een frisse duik en leuke spelletjes aan boord.

De dagindeling van het zeilkamp

Om het meeste uit de dag te halen gaan de kinderen iedere dag van het zeilkamp vroeg (8:00) uit de veren. De zeilers krijgen een goed verzorgd ontbijt en een lunchpakket mee voor onderweg. Hierna is het tijd om de dag te beginnen met een mooie zeiltocht, rond het middaguur komen we zeilend aan op de bestemming van de dag. Hier mogen de kinderen in groepjes hun zakgeld uitgeven en houden de instructeurs de kinderen op gepaste afstand in de gaten. De optimisten zeilers hebben een eigen zeilprogramma met de optimisten groep, maar in de ochtenden en avonden zijn we samen voor het ontbijt avondprogramma. Het avondprogramma bestaat uit een verschillende activiteiten waar iedereen aan meedoet vol plezier en samenwerking. De kinderen gaan vervolgens rond 22:00 naar de slaapzaal voor een goede en welverdiende nachtrust.

De verschillende activiteiten van het zeilkamp

Naast zeilen worden er op het zeilkamp in Friesland verschillende activiteiten georganiseerd om de kinderen een onvergetelijke week te geven. We zullen het zeilkamp beginnen met leuke kennismakingsspelen, op deze manier leren de kinderen elkaar op een laagdrempelige manier kennen. Ook gaan we een avondje marshmallows roosteren bij een kampvuur, worden er verschillende spellen gespeeld, wordt er een goochelshow, disco, bingo met vele prijzen en een bonte avond georganiseerd. Geen dag is hetzelfde op het mooie zeilkamp in Friesland! Uw kind zal genieten van een week vol met plezier, zeilen en vriendschap!

Zeilkamp in Friesland geschikt voor alle niveaus

Er zijn per zeilkamp meerdere ervaren instructeurs aanwezig die allemaal over de juiste vaardigheden beschikken met betrekking tot zeilen en kinderen. Elke instructeur kan op hoog niveau zeilles geven. Ieder zeilkamp merken wij dat er niveauverschillen zijn tussen de kinderen, er zijn kinderen die al jaren komen en de één heeft meer interesse in het zeilen dan de ander. Dat wordt heel simpel opgelost, de kinderen worden in de zeilboten ingedeeld in groepjes van 4 à 5, op basis van de vriendschappen die al gauw te herkennen zijn, maar ook op basis van het zeilniveau. Zo kunnen de kinderen lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes het zeilen op eigen tempo onder de knie krijgen. Het zal u verbazen hoeveel uw kind leert over de mooie sport in één zeilkamp.

De verschillende zeilboten op het zeilkamp

 

Op ons zeilkamp zijn er drie verschillende boten aanwezig; de optimist, de 16 kwadraat en de laser pico. De optimist is de kleine beginner zeilboot voor de kinderen van 8 tot 10 jaar die onder het toezicht van een instructeur samen met leeftijdsgenoten kennis willen maken met de mooie zeilsport. De 16 kwadraat is een authentieke, zelfgebouwde houten zeilboot, waar de kinderen van 10 tot en met 1r de dagtochten mee zeilen. Dit in groepjes van 4 à 5 samen met een instructeur. De laser pico is net als de optimist een kleinere zeilboot. De laser pico is onderdeel van het avondprogramma, hier kunnen alle kinderen lekker met elkaar zeilen. En op een zelfstandige manier kennis maken met het zeilen en de friese wateren. Kortom, er zijn drie verschillende zeilboten aanwezig op het zeilkamp waar de kinderen het zeilen zullen leren op verschillende manieren.

Onze instructeurs op het zeilkamp in Friesland

De instructeurs op ons zeilkamp beschikken minimaal over een CWO 3 diploma. Dit betekent dat de instructeur op een bekwame wijze de verantwoordelijkheid kan dragen over een zeilboot. De instructeurs op het zeilkamp hebben genoeg kennis en ervaring met zeilen om de kinderen te begeleiden in een optimist, 16 kwadraat of laser pico.

Veiligheid voor de kinderen staat voorop op het zeilkamp

De kinderen zullen ongetwijfeld een fantastische week hebben op het zeilkamp. Ook willen wij de ouders een onbezorgde week bezorgen. Daarom zijn veiligheid en verantwoordelijkheid dé sleutelwoorden tijdens het zeilkamp bij Us Untwyk. Om de veiligheid te waarborgen zijn er strikte veiligheidsregels opgesteld. Zo is er onder andere 24/7 begeleiding en toezicht, ook is er een alternatief programma samengesteld bij slecht weer. Wij organiseren het zeilkamp al jaren met veel plezier, een goede nachtrust voor de kinderen vinden wij ook erg belangrijk. Uit de ervaring blijkt; hoe beter de kinderen slapen, hoe meer plezier ze hebben overdag. Daarom gaan om 22:00 de lichten uit op het zeilkamp.

Op zeilkamp in Friesland, dit zijn de kosten

Ieder jaar bestaat het seizoen weer uit 8 heerlijke zeilweken. Het zeilkamp start op de zondagmiddag om 14:00, vanaf dan kan de week beginnen! De kosten voor het optimisten zeilkamp voor kinderen van 8 t/m 10 jaar bedragen €530,-. Voor het zeilkamp met de 16 kwadraat of Laser Pico zijn de kosten €580,-. Bij deze prijzen zit alles inbegrepen. Ook liggen de wetsuits klaar op het zeilkamp. Mocht het weer tegenzitten, dan is er regenkleding aanwezig voor de kinderen. Voor de ouders met een smallere beurs worden ieder jaar een aantal plekken gereserveerd, neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Vragen over het zeilkamp?

Heeft u vragen over het zeilkamp? Deze beantwoorden wij graag. Kijk op de pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie. Als uw vraag hier niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op.

“Het zeilkamp in Friesland was een geweldige week, ik heb veel geleerd en in een korte tijd veel vrienden gemaakt. Volgend jaar weer!”

Rutger, 12

Adres

Greate Sudein 3
8624 TV Uitwellingerga

T 0515-559353
E info@zeilkamp.nl