Us Untwyk

Veelgestelde vragen over zeilkampen.

Onderstaand de meest gestelde vragen.

Nu aanmelden
Vanaf welke leeftijd mogen kinderen deelnemen aan dit zeilkamp?

Kinderen van 8 tot en met 15 jaar zijn welkom bij zeilschool Us Untwyk.

Mijn kind heeft nog nooit gezeild, is dit een probleem?

Dit is geen enkel probleem, ongeveer de helft van de kinderen heeft nog nooit gezeild. Het zeilkamp is geschikt voor alle niveaus, de kinderen worden in zeilboten ingedeeld op basis van niveau. Maar ook op basis van vriendschappen die al snel te herkennen zijn.

Hoe is de leeftijdsverdeling?

Elk zeilkamp heeft deelnemende kinderen tussen de 8 en max. 15 jaar. De helft van de kinderen is rond de 12 jaar oud. Sommige kinderen zijn iets ouder, de anderen iets jonger. De jongste kinderen die het Optimistenkamp doen slapen apart en gaan wat eerder slapen.

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

Het zeilkamp is op basis van All-Inclusive. Dit betekent dat echt alles is inbegrepen en dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Bekijk prijzen en beschikbaarheid

Welke veiligheidsmaatregelen worden er genomen tijdens het zeilkamp?

Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn de sleutelwoorden bij Us Untwyk, er zijn strikte veiligheidsregels opgesteld. Zo is er o.a. continue begeleiding en toezicht, en bij slecht weer wordt er een alternatief programma samengesteld.

Hoe worden mijn kinderen in groepen verdeeld tijdens het zeilkamp?

De kinderen worden op de eerste dag verdeeld in groepjes van 4 tot 5 kinderen. Kinderen worden in groepjes gezet met in ieder geval leeftijdsgenootjes en de vriendjes of vriendinnetjes die zij eventueel mee hebben genomen.

Hoe ziet een dag eruit op het zeilkamp?
Geen dag is hetzelfde op het zeilkamp, naast het zeilen worden er vele andere activiteiten georganiseerd. Zie overzicht zeilkamp voor informatie over het programma
In wat voor soort zeilboten zullen de kinderen zeilen op het zeilkamp?

Er zijn meerdere zeilboten aanwezig; de Optimist en de Laser Pico. De optimist voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. De Laser Pico voor de oudere kinderen. In de 16 Kwadraat kunnen zowel de jongere als de oudere kinderen zeilen. In de week zelf kijken we wat de kinderen het leukst vinden. Willen ze veel Laser Pico zeilen dan kan dat. Willen ze met de dagtocht mee in de 16 Kwadraat dan is dat ook geen probleem.

Moeten de kinderen eigen zeiluitrusting meenemen?

Nee, alle benodigde zeiluitrusting is aanwezig op het zeilkamp!

Moeten de kinderen eigen eten meenemen of wordt dat door het zeilkamp geregeld?

Elke ochtend wordt er gezamenlijk ontbeten, daar kunnen de kinderen uitgebreid ontbijten en een lunchpakketje maken voor de dag, wanneer de kinderen weer terug op het kamp komen zal er rond half 7 met zijn allen warm gegeten worden.

Wat voor accommodatie is er voor het zeilkamp?

De zeilschool bestaat uit een boerderij waar meerdere slaapvertrekken zijn waar de jongens en meisjes apart slapen, ook kunnen de kinderen van 8 tot 10 als ze willen in een ander slaapvertrek apart slapen

Wat gebeurt er als het weer slecht is?

Op de zeilschool is er regenkleding beschikbaar voor iedereen en de instructeurs zijn kundig genoeg om ook met slecht weer te zeilen, dus met slecht weer kan er vaak gezeild worden. Maar wanneer het weer het echt niet toelaat, kunnen er spelletjes op de boerderij gespeeld worden, of kan er met zijn allen op de sloep gevaren worden

Is er wifi beschikbaar op het zeilkamp?

Er is wifi op het zeilkamp, maar de kinderen mogen elke dag maar geringe tijd gebruik maken van de mobiele telefoon. Wij willen dat de kinderen vooral tijd met elkaar doorbrengen en denken dat de mobiel hier in de weg staat.

Zijn er medische voorzieningen aanwezig op het zeilkamp?

Zeker! Op het zeilkamp zijn medische voorzieningen beschikbaar om eventuele medische zorg te kunnen bieden aan de kinderen. Er zijn altijd mensen met een EHBO-diploma aanwezig.

Wat gebeurt er als een deelnemer ziek wordt tijdens het zeilkamp?

Wanneer een kind ziek wordt tijdens het zeilkamp nemen wij uiteraard direct contact op. Soms blijven ze een dagje op de boerderij bij Cornanda en kunnen ze de dag erna weer mee.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor het zeilkamp?

U kunt uw kind gemakkelijk via de site aanmelden, daar kunt u ook de week kiezen die u wilt.

Wie zijn de instructeurs en zijn ze gekwalificeerd?

Alle zeilinstructeurs hebben ruim voldoende zeilervaring om de kinderen veilig zeilles te geven. Maar naast ze zeil vaardigheid worden ze ook geselecteerd op de sociale vaardigheden. Die zeker zo belangrijk zijn.

Wat voor zeilles zullen de instructeurs geven?

Overdag zullen de instructeurs zeilles geven in de 16 kwadraat, in die zeilboot zal de instructeur …

Worden de kinderen de hele dag bezig gehouden of is er ook vrije tijd?

Overdag en in het begin van de avond worden er vele activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen is er altijd de ruimte om zich terug te trekken of iets anders te gaan doen. Wel wordt er altijd een oogje in het zeil gehouden.

Zijn er ook niet-zeilgerelateerde activiteiten tijdens het zeilkamp?

Er zijn genoeg niet-zeilgerelateerde activiteiten tijdens het zeilkamp, zie: Hét zeilkamp in Friesland voor een aantal van deze activiteiten.

Hoe kan ik contact opnemen met mijn kind tijdens het zeilkamp?

Het is uiteraard toegestaan om een mobiele telefoon mee te nemen naar het zeilkamp, wel is het de bedoeling dat de kinderen hier niet te veel mee bezig zijn. Maar er zijn genoeg momenten waarop uw kind contact met u kan opnemen, of andersom. Mocht uw kind geen mobiele telefoon hebben, kunt u ons altijd bellen voor contact met uw kind tijdens het zeilkamp.

Wat is het annuleringsbeleid als ik het zeilkamp moet annuleren?

U kunt bij ons een annuleringsverzekering aanschaffen voor 20 euro per kind, wanneer u deze heeft aangeschaft krijgt u uw geld terug wanneer u annuleert.

Wat is het niveau van de zeillessen die worden aangeboden tijdens het kamp?

Het zeilkamp is geschikt voor alle niveaus, de niveauverschillen worden snel opgemerkt. De groepjes worden ingedeeld op basis van de vriendschappen die vroegtijdig zijn te herkennen, en de niveaus van de kinderen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn kind veilig is tijdens het zeilkamp?

Bij ons zeilkamp staat de veiligheid van uw kind centraal. We hebben deskundig personeel, strikte veiligheidsmaatregelen en standaard medische middelen beschikbaar. Verder kunt u altijd bij ons terecht met vragen of zorgen.

Wat is de geschikte kleding om mee te nemen naar het zeilkamp?

Bij het kiezen van kleding voor het zeilkamp is het belangrijk om rekening te houden met verschillende weersomstandigheden. Zorg voor comfortabele kleding die geschikt is voor zeilen en de andere wateractiviteiten, zoals zwemkleding. Verder zijn er wetsuits en regenpakken aanwezig voor de kinderen.

Wat moeten de kinderen meenemen?

Twee handdoeken, toiletspullen en zonnecrème. Warme-, zomer- en zwemkleren. Slaapzak en kussensloop. Regenkleding. Mocht u geen regenkleding hebben, dan is er bij ons kosteloos genoeg te leen.

Staat uw vraag er niet bij?

Wij zijn bereikbaar tot `s avonds 22:00. Een mailtje sturen mag ook.

Contact
0515-559353
info@zeilkamp.nl

Kan iedereen leren zeilen?

Ja, op ons zeilkamp kan elk kind leren zeilen. De een pikt het sneller op als de ander maar iedereen kan het leren. En het is vakantie dus we hebben alle tijd.

 

Wat kost leren zeilen?

Ons Jeugd Zeilkamp Kinderen t/m 10 jaar bedraagt het cursusgeld 530 euro. Voor kinderen van 11 t/m 15 jaar is het 580 euro.

 

Kan je zeilen zonder ervaring?
Op ons zeilkamp kan dat zeker. Maar liefst eerst wel in een omgeving waar niet te veel mis kan gaan. Dus op open rustig water. Niet gelijk gaan zeilen tegen de wind in, in een druk bevaren vaart.
Is Zeilen lastig?

De beginselen van zeilen zijn super simpel. Want als je de 5 zeilstanden in praktijk kunt brengen kun je eigenlijk al best wel goed zeilen. Maar ja dan nog de boot vast leggen. Het zeil hijsen. Aanmeren. Waar ken je wegzeilen en hoe moet dat dan? Opkruisen met veel andere boten. De voorrangsregels. Dat maakt het bij elkaar wel wat ingewikkelder. Wat dat betreft is zeilen ook wel een ervaringssport. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker het gaat. Terwijl de eenvoud van de 5 zeilstanden blijft bestaan.  

 

Wat trek je aan als je gaat zeilen?

Helemaal afhankelijk van het weer en de wind. Bij weinig wind en 30 graden het liefst een korte broek en een t shirt. Bij regen en kou toch het liefst kleren waarin je droog en warm blijft. Op een klein bootje trek je dan een wetsuite aan. Die hebben wij op het zeilkamp beschikbaar.

 

Wat is de beste zeilboot voor beginners?

Op ons jeugd zeilkamp raden wij voor de jongsten een optimist aan. die zijn stabiel en kan weinig mee mis gaan. voor de wat oudere een Laser Pico. Met z`n allen in een grotere boot met instructeur is ook heel goed om te beginnen. Je leert van mekaar en het is gezellig.

 

Welke schoenen moet ik aan tijdens het zeilen?

Op ons zeilkamp kan je gewoon je eigen schoenen, gympen of sneakers aan. In de kleinere bootjes kan het in de zomer prima met blote voeten.

“Heeft u een andere vraag of wilt u ons toch gewoon even spreken. Graag! Neem gerust contact op!”

Adres

Greate Sudein 3
8624 TV Uitwellingerga

T 0515-559353
E info@zeilkamp.nl