Us Untwyk

Zeilkamp vloot: De Laser Pico

De Laser Pico is een snelle en wendbare zeilboot. Je kunt er met twee deelnemers zelfstandig in zeilen zonder instructeur.

Nu aanmelden

“’s winters houd ik mij bezig met het uitbreiden van onze vloot en het onderhoud van de huidige 16 kwadraat zeilboten die wij bezitten.”

Jelle, eigenaar Us Untwyk

Helemaal zelf zeilen in je eigen zeilboot? Dat kan in de Laser Pico. Het is leuk en leert heel snel. Dat klinkt spannend en is ook wel een beetje zo. Het is heel anders als bij de houten boten van onze vloot. Daar zit je met je leeftijdsgenoten en een zeilinstructeur in dezelfde boot. De Pico geeft meer actie is snel en je leert vaak wat sneller omdat je het helemaal zelf moet doen. In de 16 kwadraat is het weer wat gezelliger en kun je van elkaar leren. Bij zeilschool Us Untwyk vinden we het leuk dat de combinatie er is.

Leren zeilen in de Laser Pico.

Natuurlijk is er wel een zeilinstructeur in de buurt bij de Laser Pico’s. Gelukkig maar. De instructeur zit in een klein bijbootje met buitenboord motor en houdt maximaal 4 Laser Pico’s in de gaten.

Op elke Laser Pico kun je een fok zetten. Dus vind je het spannend alleen in de boot dan kun je er ook met z`n tweeën op zeilen. Ook zijn er wetsuits beschikbaar. Een zwemvest is verplicht.

De Laser Pico is een zwaardboot. Dat wil zeggen dat er geen kiel onder aan de boot vast zit. In plaats daarvan steekt er een zwaard dwars door de boot heen. Dit zwaard (je beweegbare kiel) kun je makkelijk naar boven en naar beneden schuiven. Voor de wind mag de onderkant van de boot helemaal plat zijn dus dan kun je het zwaard omhoog tillen. Ga je nog sneller want er is minder weerstand. Omdat de Laser Pico maar 70 kg weegt kun je de boot makkelijk op de kant trekken of op een karretje vervoeren. Ook daarvoor is een beweegbaar midzwaard heel handig.

Onze Laser Pico`s zijn allemaal gemaakt van polyethyleen. Dat is een kunststof die licht en sterk is. Een ideale combinatie voor een lesboot. Ook zijn ze zelflozend dus hoeven ze niet leeg gehoosd te worden.

Het is natuurlijk niet verplicht om in een Pico te zeilen. Wil je lekker de hele week met je nieuwe vriendjes in een grote zeilboot zitten dan kan dat natuurlijk ook.

Leer zeilen in een Laser Pico bij Zeilkamp Us Untwyk.

“Mijn zoon Johan is 3 jaar op rij naar Us Untwyk gegaan. Maar de verhalen kwamen toen onze dochter Annelies geweest was (ook 3 jaar trouwens). Leuke vrolijke verhalen…. tja meisjes vertellen vaak meer.”

Helga, 46

Adres

Greate Sudein 3
8624 TV Uitwellingerga

T 0515-559353
E info@zeilkamp.nl