Us Untwyk

Zeilkamp vloot: De Optimist

De kinderen van 8 t/m 10 jaar kunnen direct bij ons achter in de Zuidenstervaart al de eerste zeiltocht maken in de Optimist. Het is er beschut en er zijn geen andere boten die er varen. Ideaal voor een eerste tochtje. Natuurlijk gaan we ook op pad naar ruimer water waar het ook rustig is. Dat kunnen de Langstaartenpoelen zijn of de Horse. Ontdek de avonturen op ons jeugd zeilkamp in Friesland.

Nu aanmelden

“’s winters houd ik mij bezig met het uitbreiden van onze vloot en het onderhoud van de huidige 16 kwadraat zeilboten die wij bezitten.”

Jelle, eigenaar Us Untwyk

Op Jeugd zeilkamp in de Optimist.

Ons jeugd zeilkamp in Friesland biedt een fantastische ervaring voor jonge optimisten. Per groepje van 4 optimisten is er een volgboot met instructeur. Onze Optimisten zijn knalgeel van kleur en hebben vrolijk gekleurde zeiltjes. Zeilen is een intensieve bezigheid en om nu de hele week alleen in een bootje te zitten. We kunnen ook een keer met de sloep of grote zeilboot naar een strandje varen om te zwemmen of met z`n allen een vlot bouwen en daar mee varen. De optimisten kinderen hebben een eigen slaapvertrek met douche en toilet. Zo kunnen ze wat eerder op bed en met hun leeftijdsgenootjes nog wat na kletsen. Wel doen ze gewoon mee met het avondprogramma die elke avond weer anders is.

De kenmerken van de Optimist.

De Optimist is een kleine zwaard zeilboot speciaal ontworpen voor de jeugd tot en met een jaar of 10. Ook zijn de bootjes zelflozend dus staan nooit vol water. Door de vierkante rompvorm en het spriettuig is de Optimist een hele stabiele boot. Ze zijn onzinkbaar en gemaakt van het onverwoestbare polyethyleen en kunnen dus tegen een stootje. Zwemvest is verplicht aan boord.

Leer zeilen in de Optimist bij Zeilkamp Us Untwyk

Enthousiast geworden? Reserveer meteen, of neem contact met ons op!

“Volgend jaar weer!”

Naomi, 8 jaar

Adres

Greate Sudein 3
8624 TV Uitwellingerga

T 0515-559353
E info@zeilkamp.nl