Telefonisch reserveren
0515-559353

De Optimist

De kinderen van 8 t/m 10 jaar kunnen direct bij ons achter in de Zuidenstervaart al de eerste zeiltocht maken in de Optimist. Het is er beschut en er zijn geen andere boten die er varen. Ideaal voor een eerste tochtje. Natuurlijk gaan we ook op pad naar ruimer water waar het ook rustig is. Dat kunnen de Langstaartenpoelen zijn of de Horse.

Op zeilkamp in de Optimist

Per groepje van 4 optimisten is er een volgboot met instructeur. Onze Optimisten zijn knalgeel van kleur en hebben vrolijk gekleurde zeiltjes. Zeilen is een intensieve bezigheid en om nu de hele week alleen in een bootje te zitten. We kunnen ook een keer met de sloep of grote zeilboot naar een strandje varen om te zwemmen of met z`n allen een vlot bouwen en daar mee varen. De optimisten kinderen hebben een eigen slaapvertrek met douche en toilet. Zo kunnen ze wat eerder op bed en met hun leeftijdsgenootjes nog wat na kletsen. Wel doen ze gewoon mee met het avondprogramma die elke avond weer anders is. Bekijk hier het avondprogramma.

De kenmerken van de Optimist

De Optimist is een kleine zwaard zeilboot speciaal ontworpen voor de jeugd tot en met een jaar of 10. Ook zijn de bootjes zelflozend dus staan nooit vol water. Door de vierkante rompvorm en het spriettuig is de Optimist een hele stabiele boot. Ze zijn onzinkbaar en gemaakt van het onverwoestbare polyethyleen en kunnen dus tegen een stootje. Zwemvest is verplicht aan boord.

Leer zeilen in de Optimist bij Zeilkamp Us Untwyk

Enthousiast geworden? Reserveer meteen, of neem contact met ons op!