Ons zeilkamp in Nederland is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Het is een ideale combinatie van plezier en leren, waarbij je kunt genieten van de prachtige Nederlandse wateren. Zeilkamp Us Untwyk is een plek waar je wordt verrast door unieke avonturen.

Het Leukste Zeilkamp van Nederland!

Ons zeilkamp in Nederland is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Het is een ideale combinatie van plezier en leren, waarbij je kunt genieten van de prachtige Nederlandse wateren. Zeilkamp Us Untwyk is een plek waar je wordt verrast door unieke avonturen.

Zeilkamp in Nederland; een ervaring om nooit te vergeten

Een zeilkamp is niet zomaar een vakantie. Het is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven. Het is een kans om nieuwe vrienden te maken, je grenzen te verleggen en te genieten van de vrijheid die het zeilen biedt. Je zult tijdens het zeilkamp natuurlijk leren zeilen. Maar het draait niet alleen om de vaardigheden die je leert. Het draait ook om het plezier dat je hebt en de herinneringen die je maakt.

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met zeilen, er is voor iedereen iets te beleven. Ervaren instructeurs zullen je begeleiden en je stap voor stap leren hoe je een zeilboot moet besturen. Zeilkamp Us Untwyk biedt een gevarieerd programma voor zeilers van alle niveaus.

Een ideale combinatie van plezier en leren op zeilkamp Friesland

Zeilen is niet alleen een sport, het is ook een manier om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het leukste zeilkamp van Nederland biedt een ideale combinatie van plezier en leren. Je zult niet alleen genieten van het zeilen zelf, maar ook van vele andere activiteiten die het kamp te bieden heeft.

Denk bijvoorbeeld aan Kennismakingsspellen, zo kunnen de kinderen elkaar leren kennen. Ook worden er verschillende spellen gespeeld en wordt er een goochelshow, disco, bingo met vele prijzen en een bonte avond georganiseerd! Dus pak je zeilpak en kom naar het leukste zeilkamp van Nederland!

Zeilkamp storytime: Klaar om te wenden? Ree!

Er zijn van die dagen dat het zinnetje heel vaak gezegd wordt. Klaar om te wenden? Ree! Eigenlijk een vreemd zinnetje en er wordt me dan ook regelmatig door de kinderen op zeilkamp gevraagd wat het eigenlijk betekent. En zo zijn er wel meer vreemde benamingen aan boord van een boot. Landvast, voorlijk, spruit, helmhout buikdenning en zo voorts en zo verder.

Maar dat zinnetje klaar om te wenden? Ree! komt soms dus wel heel vaak voor. En erop volgend Fokje mag los en in het begin ook de aansporing Roer van je af. En natuurlijk Ga je aan de andere kant zitten.

De overstag manoeuvre zijn een aantal handelingen die bij elkaar horen en eigenlijk altijd dezelfde volgorde hebben en daardoor heel goed te oefenen. De een heeft het sneller door dan de ander maar uiteindelijk ontstaat er altijd een vorm van automatisme. En dat is mooi. Er wordt aan boord gekletst en gezongen en tussen het gepraat door hoor je dan het zinnetje klaar om te wenden? Ree! De een doet de fok los, de ander trekt hem aan de schipper doet het roer van zich af en gaat aan de hoge kant zitten. De boot zeilt verder over de andere boeg en onderwijl gaat het gekwebbel door. Heerlijk, we zijn aan het zeilen.

 

Maar ja wanneer kun je een handeling helemaal op de automatische piloot doen?

 

Op natuur talenten na lukt dat niet in een dag. Dus als instructeur kijk ik altijd even met een scheef oog of het fok wel losgelaten wordt en het roer de goede kant op gaat. Soms grijp ik dan eventjes in en zeilen we vrolijk verder. Af en toe denk ik, weet je wat: Laat maar waaien. Het zonnetje schijnt het riet is mals en de bodem blauwe jeiter. Vol het riet in. Lekker vast lopen.

En hoe lossen we dat dan weer op met z`n allen? Belevenissen. Dat zijn het. Als je pech hebt dan heb je kinderen die al vaker geweest zijn. Allemaal gegil. Waarom gillen jullie zo? De riethamster wij zijn bang voor de riethamster! Sommigen zullen dat een raar woord vinden. Maar dat valt mee. De riethamster is een beest dat uitsluitend leeft in het riet. Is kleiner dan de grootste hamster en groter dan de kleinste cavia. Dat is de riethamster. Schuw en slaperig. Wat hij allemaal kan en doet dat kunnen de kinderen beter vertellen.

Geniet van het leukste zeilkamp van Nederland!

Het zeilkamp van Zeilschool Us Untwyk biedt de perfecte combinatie van plezier, leren en avontuur. Of je nu een ervaren zeiler bent of nog nooit hebt gezeild, dit kamp is geschikt voor iedereen die houdt van de wind in de haren, het geluid van klapperende zeilen en het gevoel van vrijheid op het water. Meld je aan want het leukste zeilkamp van Nederland wacht op jou!

Combinatie van plezier maken en leren zeilen

Zeilles voor beginners en gevorderden

Aan het einde van de week een diploma

Overzichtelijk door de kleinschaligheid

Adres

Greate Sudein 3
8624 TV Uitwellingerga

T 0515-559353
E info@zeilkamp.nl