Telefonisch reserveren
0515-559353

Zeilschool in Friesland

Op zeilschool in Friesland nieuwe vrienden maken. Overdag actief zeilen en elke avond een uniek avondprogramma. Dat is Zeilschool Us Untwyk. Vervelen is er niet bij omdat er ontzettend veel te doen is. Met je nieuwe vrienden voetballen, tafeltennissen, poolen, flipperen en waterskiën. En natuurlijk zeilen. En bij mooi weer springen we er lekker even in!

Perfecte locatie van de Zeilschool in Friesland

Op een perfecte locatie in het middelpunt van de waterkaart van Friesland ligt Uitwellingerga. Een centraler gelegen dorp in het midden van de Friese wateren is niet vindbaar. Geen wonder dat je vanuit Zeilschool Us Untwyk “de zeilschool van Uitwellingerga” prachtige zeiltochten kan maken.

De plaatsen Sneek, Terhorne, Joure en Langweer liggen allemaal op ongeveer anderhalf uur zeilen afstand. Het unieke is dat de route naar het plaatsje toe weer heel anders kan zijn als de reis weer terug naar de zeilschool. Naast de verscheidenheid aan vaar en zeilroutes is er ook nog eens mooi beschut zeilwater in de buurt. Waait het stevig dan kun je er voor kiezen niet de grote meren over te steken maar op de kleine en beschutte sloten en vaarten te zeilen. Waait het echt hard dan is er de mogelijkheid om achterlangs door het tweeling dorp Oppenhuizen Uitwellingerga (ook wel Top en Twel genaamd) te varen.

Zeilles in Friesland met verschillende boten

Us Untwyk geeft zeilles in vier verschillende boten.

  1. de houten 16 Kwadraat
  2. de houten 30 Kwadraat
  3. de Laser Pico
  4. de Optimist.

Elke dag gaan we het water op en proberen dan de basis vaardigheden van het zeilen bij te brengen. Voor het gehele zeilprogramma zie (link zeilprogramma)

Ook wordt er elke avond een speciaal avondprogramma georganiseerd. We beginnen op zondagavond met de kennismakingsspelen. Ook is er een avond een goochelshow, gaan we een keer een armbandje knopen en hebben we een disco feest. We gaan theorie les geven en een keer een bingo doen met leuke prijzen. De week sluiten we op vrijdagavond af met de bonte avond. Dan gaan de instructeurs optreden en mag jezelf ook het podium op.

Enthousiast geworden? Meld je dan eenvoudig aan, of neem contact op voor extra informatie!